Informačné poradenské Centrum Rómov

Zlepšenie sociálnej úrovne rómskych žien

16.04.2012 08:45

Občianske združenie Informačné poradenské Centrum Rómov v Rimavskej Sobote(IPCR)organizovalo projekt s názvom Zlepšenie sociálnej úrovne rómskych žien prostredníctvom výchovno-vzdelávacích a kultúrnych aktivít v OZ IPCR. Projekt podporil Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. V rámci neho od júla 2011 až do marca 2012 prebiehali pre rómske ženy z okresného mesta a blízkeho okolia školenia, besedy a diskusie na pálčivé témy zo sociálnej a rodinnej oblasti.

Cieľom projektu bolo zapojiť účastníkov do spoločenského diania metódou neformálneho vzdelávania. Viesť účastníkov k pozitívnemu mysleniu, zvyšovať ich sebavedomie, aby našli odvahu zapájať sa do výchovno-kultúrnych aktivít, ako aj zmena životných  postojov rómskych žien  žijúcich v sociálne znevýhodnenom prostredí.

Zámerom projektu bolo realizovať  neformálne vzdelávacie aktivity  pre cieľovú skupinu nácvikom a osvojovaním si životných a rodičovských zručností, právne vedomie, orientácia v spoločnosti a na úradoch, naučiť rómske ženy vedieť sa postarať o svoju rodinu, zlepšiť starostlivosť o deti a domácnosť, osvojenie si efektívneho  hospodárenia, príprava  kultúrnych aktivít a zdravotné a hygienické vzdelávanie.

Kontakt

Informačné poradenské Centrum Rómov Rimavská Sobota

zitagazsova@post.sk

Malohontská 1931
979 01 Rimavská Sobota

0915 731 227

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode