Informačné poradenské Centrum Rómov

XV. Kultúrno - vzdelávací tábor pre deti

26.07.2023 08:28

Informačné poradenské centrum Rómov v Rimavskej Sobote realizuje projekt pod názvom: XV. Kultúrno - vzdelávací tábor pre deti z mesta Rimavská Sobota a okolia.  Bude prebiehať od 27.7.2023 do 31.7.2023 na mieste  Kokava- Chata Ipeľ.  Tábora sa zúčastní 25 osôb.

Cieľom projektu je umožniť rómskym deťom z rodín, ktoré sa nachádzajú v zlej finančnej a sociálnej situácii, zúčastniť sa kultúrno- vzdelávacieho tábora, kde  sa im budeme venovať  v oblasti kultúry Rómov, výchovno - vzdelávacích aktivít a športu. Absolvujú prednášky ako: dejiny Rómov, rómskej kultúra, rómske osobnosti, rómska identita / diskusia.

Ďalším cieľom nášho projektu je viesť naše rómske deti k plnohodnotnému využitiu voľného času z dôvodu eliminácie od spoločensky negatívnych javov,  poukázať na nebezpečenstvá užívania rôznych omamných látok. Nebude chýbať ani diskusia o priestupkoch a trestných činoch,  prečo chrániť životné prostredie a  prečo je dôležité vzdelávať sa.

Cieľovou skupinou sú deti vo veku od 7 do 16 rokov. Pracovný tím bude zložený zo študentov, odborníkov, dobrovoľníkov, špeciálneho pedagóga a zdravotníka, ktorí urobia všetko preto, aby deti boli v bezpečí, aby sa cítili dobre a popri zábave sa aj vzdelávali metódou neformálneho vzdelávania.

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

 

Kontakt

Informačné poradenské Centrum Rómov Rimavská Sobota

zitagazsova@post.sk

Malohontská 1931
979 01 Rimavská Sobota

0915 731 227

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode