Informačné poradenské Centrum Rómov

XII.Výchovno - vzdelávací tábor pre deti z mesta Rimavská Sobota a okolia

18.08.2020 09:38

Informačné poradenské centrum Rómov v Rimavskej Sobote realizovalo v dňoch od 20.7.2020 do 24.7.2020 v rekreačnom stredisku Radzovce – Obručná projekt pod názvom: XII.Výchovno - vzdelávací tábor pre deti z mesta Rimavská Sobota a okolia.

Cieľovou skupinou tohto projektu boli deti a mládež vo veku od 6 do 16 rokov z Rimavskej Soboty, ako aj z obcí Žíp a Uzovská Panica. Projekt podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín.

Jeho cieľom bolo umožniť rómskym deťom z rodín, ktoré sa nachádzajú vo veľmi zlej finančnej a sociálnej situácii, zúčastniť sa výchovno - vzdelávacieho tábora, kde sme sa im mohli venovať v rôznych oblastiach života. Zámerom projektu bolo umožniť deťom päť krásne prežitých dní v krásnom prírodnom prostredí s krásnymi zážitkami.

Okrem príjemných vecí deti absolvovali aj výchovno – vzdelávacie.aktivity. Absolvovali prednášky: dejiny Rómov, rómska kultúra, rómske osobnosti, rómska identita / diskusia /. Boli zrealizované besedy na tému Ako chrániť životné prostredie / triedenie odpadu/, Čo je to Covid 19? Ako sa chrániť pred Covidom 19.

V tvorivej dielni sa mohli deti naučiť od pracovníčok KC Šanca pre Dražice ako pripraviť, napr. stromček šťastia – drôtikovou technikou, náramky priateľstva - pletením na cieve a taktiež sa naučili šiť levanduľové srdiečka. Učili sme detí k plnohodnotnému využitiu voľného času.

Na bezpečnosť a spokojnosť účastníkov projektu dohliadal pracovný tím, zložený zo študentov, odborníkov, dobrovoľníkov a zdravotníčky, ktorí urobili všetko preto, aby deti boli v bezpečí, aby sa cítili dobre a popri zábave sa aj vzdelávali metódou neformálneho vzdelávania.

Na základe spätnej väzby od rodičov zúčastnených detí a od samotných účastníkov vyhodnocujeme tento projekt za veľmi úspešný,  o podobný projekt je veľký záujem aj v budúcnosti.

Naše veľké poďakovanie patrí nášmu hlavnému donorovi, a to Fondu na podporu kultúry národnostných menšín, p. starostovi obce Žíp Vojtechovi Šimonovi za poskytnutie materiálnej pomoci pre deti z obce Žíp. Veľká vďaka patrí aj pracovníčkam KC Šanca pre Dražice, osobitne p. Ingride Palatinusovej za jej nezištnú pomoc a dlhoročnú spoluprácu.

Kontakt

Informačné poradenské Centrum Rómov Rimavská Sobota

zitagazsova@post.sk

Malohontská 1931
979 01 Rimavská Sobota

0915 731 227

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode