Informačné poradenské Centrum Rómov

Šanca pre rómske, nerómske deti a mládež

27.02.2011 17:59

Úspešne sme realizovali projekt s názvom Šanca pre  rómske a nerómske deti a mládež  s nedostatkom príležitostí. Jeho cieľom bolo  zabezpečiť odbornú informovanosť a aktivizáciu  mladých ľudí  zo sociálne znevýhodneného prostredia v meste Rimavská Sobota, na rómskom sídlisku Dúžavská cesta a v obci Barca. Ďalšími cieľmi projektu bolo rómske, nerómske deti a mládež informovať o aktuálnych problémoch spoločnosti, pomôcť im zvládať problémy, ktoré sú bežné pre iné skupiny mladých ľudí,  zlepšiť ich komunikačné schopnosti a zručnosti, zvýšiť ich sebavedomie, znížiť riziko drogovo závislých a oboznámiť ich s výchovou k rodičovstvu.

V rámci projektu sme zorganizovali v našich priestoroch besedy zamerané dospievanie a sexuálny život mladých ľudí, výchovu k rodičovstvu, drogy a prevenciu, na komunikačné zručnosti a zvládanie záťažových situácií. Hovorilo sa aj o činnosti mimovládnych organizácií, ľudských právach a spoločenských normách.

Súčasťou projektu bol aj víkendový pobyt, ktorý prebehol od 23.do 25. júla 2010. Bol zameraný na vzájomné spoznávanie sa, komunikačné hry, sebarealizáciu, vyjadrovanie sa k mnohým  tabuizovaným témam z oblastí sexuálnej výchovy, drogovej závislosti a ochrany ľudských práv. Prednášky realizoval tím prednášateľov. Vďaka patrí Americkej ambasáde v Bratislave za finančnú podporu, pomocou ktorej sme sa mohli venovať mladým ľuďom s nedostatkom príležitostí.  

Kontakt

Informačné poradenské Centrum Rómov Rimavská Sobota

zitagazsova@post.sk

Malohontská 1931
979 01 Rimavská Sobota

0915 731 227

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode