Informačné poradenské Centrum Rómov

Kultúrno-vzdelávací tábor pre deti

02.10.2021 21:21

V Rekreačnom stredisku Radzovce-Obručná prebiehal v od 25. do 29. 7. 2021 XIII. Kultúrno-vzdelávací tábor pre deti z mesta Rimavská Sobota a okolia. Okresné mesto Rimavská Sobota patrí medzi mestá s najvyššou nezamestnanosťou.  Rómske rodiny, ktoré žijú z dávok v hmotnej núdzi a nemôžu svoje deti prihlásiť do platených táborov, by to jednoducho finančne nezvládli.   

Aktivity nášho OZ sú známe, a preto nás mnohé mamičky oslovujú a prihlasujú svoje deti počas celého roka. OZ IPCR chce pre tieto deti urobiť maximum, aby prežili nezabudnuteľné dni plných zážitkov. Náš pracovný tím, zložený zo študentov, dobrovoľníkov, špeciálnych pedagógov a zdravotníkov urobil všetko pre to, aby deti boli v bezpečí, aby sa cítili dobre a popri zábave sa aj vzdelávali metódou neformálneho vzdelávania.

Účastníci projektu absolvovali prednášky, besedy, diskusie, kultúrne a športové aktivity. Projektom ich chceme viesť k plnohodnotnému využitiu voľného času a k ďalším dôležitým veciam v živote Rómov, akými sú: osvojenie si vedomostí kultúre Rómov, zlepšenie komunikačných zručností, zlepšenie správania detí a mládeže k rovesníkom, dospelým, k pedagógom, ako aj prebudenie ich citov k prírode a zvieratám. Účastníci tábora absolvovali aj prednášku: Ako sa chrániť pred vírusom Covid - 19. Počas realizácie projektu sme zabezpečili dodržiavanie hygienických a bezpečnostných opatrení, aby sme predchádzali šíreniu Covid - 19.

Kontakt

Informačné poradenské Centrum Rómov Rimavská Sobota

zitagazsova@post.sk

Malohontská 1931
979 01 Rimavská Sobota

0915 731 227

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode